Familieterapi

Famileterapi er blevet en behandlingsform der vinder mere og mere frem. Du kan finde behandlinger for familieterapi i hele landet – fx. i København.

Mange af os ønsker at have en god relation til vores familie. Men gamle traumer eller uforløste konflikter, kan forhindre denne gode relation.

Nogle af de emner der typisk kan blive diskuteret er:

  • Hvordan der skal vises kærlighed og omsorg.
  • De forskellige roller man indtager i en familie: Folældre, barn, søskende osv.
  • Opdragelse.
  • Sygdom.
  • Konflikter mellem teenager og voksen.

En af de store temaer man håndterer i familieterapi, er forventninger. Som barn, har man måske haft nogle forventninger til hvordan en forældre skal agere. Og når de forventninger ikke er blevet udfyldt, kan barnet føle et svigt.

For forældrene, kan man tit stå I en svær rolle, da børn kan være meget forskellige. Et barn har en forventning , hvor et andet barn kan have en helt anden forventning. Her kan det være svært som forældre at vide hvornår man opfylde børnenes forventning. Dette bliver endnu mere slemt pga. det faktum at alt bliver set i bagklogskabens klare lys. Et eksempel er en voksen som mener at hans forældre gav en for hård opdragelse. Hvis forældrene til gengæld havde givet barnet en blød opdragelse, ville barnet måske som voksen mene, at de skulle have været strengere og stillet flere krav. Det er altid svært at finde den gyldne middelvej.

Familieterapi kan give værktøjer til at løse kommunikationsproblemer, konflikter og uforløste traumer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *